Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Шарапова с нова победа в Австралия

Мария Шарапова с нова победа в Австралия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мария Шарапова (Русия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Шампионката от 2008-а година отрази два мачбола при драматичната си победа над квалификантката Александра Панова (Русия) с 6:1, 4:6, 7:5.

150-ата в световната ранглиста Панова имаше два пробива аванс при 4:1 в решаващия трети сет, но не се възползва от огромното си предимство. При 5:4 квалификантката пропусна два мачбола при собствен сервис, а след това Шарапова успя да стигне до пълен обрат, след като завърши серията си от четири поредни гейма.

Когато играта ти не върви, силната психика може да помогне да се измъкнеш. До края се стараех да диктувам разиграванията и се опитвах да намеря пътя към победата. Щастлива съм, че продължавам напред, защото на два пъти бях само на точка от отпадането. Тя направи страхотен мач. Беше наясно, че няма какво да губи и ударите и се получаваха. В същото време аз не показах най-добрата си игра, заяви Шарапова след мача.

В третия кръг бившата номер 1 ще се изправи срещу номер 31 Зарина Диас (Казахстан), която елиминира трудно Ана Шмиделова (Словакия) с 3:6, 6:2, 8:6.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени