Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-а загуба за „Левски“ в Адриатическата лига

17-а загуба за „Левски“ в Адриатическата лига
Снимка: БГНЕС

"Левски" записа 17-а загуба в Адриатическата лига по баскетбол за мъже. Този път шампионите ни отстъпиха пред гостуващия „КК Задар“ (Хърватия) със 72:80 точки пред около 1000 зрители в зала "Универсиада".

Момчетата на Константин Папазов остават на последно място в класирането със само един успех от 18 мача от началото на сезона.

За "Левски" се отличиха Алекс Симеонов с 22 точки и Димитър Ангелов с 18 точки, а за "КК Задар" най-полезен беше Франко Шанго със 17 точки, по 15 точки добавиха Борис Барач и Джеймс Флорънс.

Старши треньорът Константин Папазов заяви, че е доволен от представянето на играчите си, въпреки загубата:

Доволен съм от моите играчи, защото дадоха почти максималното, което могат в момента. С изключение на представянето им в третата четвърт, когато се прекършиха от пределната мобилизация и устрем на гостите. Получи се една чудесна симбиоза между играчи и публика, което даде допълнително крила на момчетата. Много съм щастлив, че въпреки изключителните проблеми, които съществуват, те се раздават максимално. Младите израстват, което също много ме радва и за тях това е една много добра подготовка за бъдещи успехи.Надявам се, вярвам и съм изключително позитивно настроен, защото все пак има Господ и мисля, че нещата постепенно ще се нормализират. Този велик 100-годишен клуб заслужава по-добра участ, заяви треньорът.

В следващия си мач от турнира на 25-и януари „Левски“ гостува на „Кърка Ново Место“ (Словения). Въпреки финансовата криза от ръководството на клуба са намерили средства за това гостуване и срещата ще се изиграе както е по програма.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна