Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама са задържани във връзка с убийството на Орхан Джевизов от Кавракирово

Двама мъже са задържани по подозрение за съпричастност към убийството на Орхан Джевизов от петричкото село Кавракирово.

Акцията по издирването и задържането на двамата мъже е била под наблюдението на Окръжна Прокуратура. Арестът на двамата заподозрени в съпричастност към убийството потвърди и областният директор на МВР Васил Митов.

Има установени две лица, които може би имат съпричастност към деянието, и в момента се извършват процесуално-следствени действия, каза Васил Митов.

Преди обяд в Благоевград пристигна и заместник главният секретар на МВР Георги Костов, който взе активно участие в разследването. Като ръководител на областната дирекция на силовото ведомство в продължение на 2 години той познава отлично оперативната и криминогенна обстановка в Пиринско.

В момента се извършват разпити и процесуално-следствени действия по събиране и документиране на доказателства за повдигане на обвинения срещу задържаните.

Орхан Джевизов беше намерен мъртъв край пътя Петрич - Първомай на 14 януари. По-късно стана ясно, че той е бил застрелян от упор. Работата по случая продължава, издирват се и други лица от престъпната група на двамата задържани. До края на деня се очакват още арести, най-вероятно на територията на община Петрич.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна