Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватия и Македония са осминафиналисти на световното по хандбал в Катар

Хърватия и Македония са осминафиналисти на световното по хандбал в Катар
Снимка: www.handball2015.en

Хърватия победи Македония с 29:26 гола и си осигури първото място във втора група на световното първенство по хандбал за мъже в Доха (Катар). Иван Чупич реализира девет попадения за световните вицешампиони, а за македонците най-резултатен беше звездата на състава Кирил Лазаров със 7 гола. Хърватия е с пълен актив от 8 точки, а Македония остана втори с 6 точки след първото допуснато поражение в турнира. Двата тима вече си осигуриха място на осминафиналите, а към тях от групата се присъедини и Австрия след победата над Иран с 38:26 гола.

Защитаващият титлата си Испания продължи победната си серия в първа група след 28:25 гола срещу домакина Катар. Валеро Ривера се отличи със 7 попадения за иберийците, които водят с пълен актив от 8 точки.Катар и Словения имат по 6 точки и също продължават на осминафиналите.

В трета група олимпийският шампион Франция надделя над Алжир с 32:26 гола и със 7 точки се изравни с лидера Швеция, който изненадващо стигна само до 25:25 срещу Египет. Франция и Швеция ще определят победителя в групата в последния кръг, а напред със сигурност продължават и египтяните.

В четвърта група Германия се наложи над Аржентина с 28:23 гола и остана лидер без поражение със 7 точки. Европейският вицешампион Дания се справи с Русия с 31:28 гола и с 6 точки си гарантира класиране за осминафиналите.

Полша също събра 6 точки и продължава напред, след като победи Саудитска Арабия с 32:13.

За последното четвърто място, което дава право на класиране на елиминациите, спорят двукратният световен шампион Русия и Аржентина, които ще се срещнат в пряк сблъсък във финалния пети кръг в групата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна