Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Разкрити са убийствата на Борислав Манджуков и семейство Дамянови

Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

Разкрити са убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му. Установено е, че те са организирани и извършени от заловената във Варна група под ръководството на Радослав Калчев - Черния Роди, съобщиха от МВР. 
Нито главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, нито заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пожелаха да кажат кой е поръчителят на двете убийства. Обясниха обаче, че за убийството на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му в София са платени 30 хиляди евро на тази същата група, а членовете на престъпната група обяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов: 
Ръководител на организираната престъпна група е Радослав Калчев - Черния Роди. Участници в организираната престъпна група са Николай Тошев-Чирпанския, Галин Мирчев, по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков - Чубака, прякорът му вероятно се корени в неговите физически данни, тъй като той е над два метра, около 130-140 килограма чиста мускулна маса, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев с прякор Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния
От престъпната група двама души се издирват. Това е нейният главатар Радослав Калчев - Черния Роди, който е в чужбина, както и Недялко Цветков, който успял да избяга от полицаите по време на ареста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени