Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перник се сбогува с Росица Янакиева

Росица Янакиева
Снимка: БГНЕС

Град Перник се сбогува днес с бившия кмет на града и настоящ заместник-председател на Народното събрание Росица Янакиева, която почина на 60-годишна възраст. Поклонението започва в 11.00 часа в сградата на Двореца на културата в града.

Янакиева беше два мандата кмет на Перник. От 1995-2005 година е кмет на район "Изток", а от 2005 до предишните местни избори бе народен представител от Коалиция за България. Беше и член на Управителния съвет на Демократичния съюз на жените. В 43-тия парламент бе депутат от партия АБВ и заместник-председател на Народното събрание. 

Председателят на парламента Цецка Цачева изрази своите съболезнования на близки и роднини. В писмо до тях се отбелязва, че една от каузите, в които Росица Янакиева влага цялото си сърце, е пълноправното участие на жените във всички сфери на нашия живот. Според Цачева Росица Янакиева ще бъде запомнена и с активната й гражданска позиция, която е отстоявала и като депутат в 40-ото Народно събрание, както и на заместник-председател на 43-тия парламент. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени