Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджишкият окръжен съд наложи запор върху имуществото на бившия зам.-директор на регионалната „Автомобилна дирекция“ Тодор Грочев

Пазарджишкият окръжен съд наложи запор върху имуществото на бившия заместник-директор на регионалната „Автомобилна дирекция“ Тодор Грочев. Той е осъден за злоупотреба с власт и вземане на подкуп. Проверка е установила, че в продължение на 10 години Грочев не е теглил заплата си, а се е издържал от неправомерно взети пари от курсанти:

Запорът на имуществото на Тодор Грочев е на стойност малко под 333 хиляди лева. Искането е на комисията за отнемането на незаконно придобито имущество. Грочев бе задържан през месец май миналата година с 500 белязани лева, след като курсант за придобиване на шофьорска книжка е подал сигнал в полицията. Разследването установи, че заместник автомобилният директор притежава 10 банкови сметки. В продължение на 10 години той се е издържал с подкупи и не е теглил заплатата си, от което се е натрупала сума над 200 хиляди лева. С парични влогове, с неустановен произход, е разполагала и съпругата му, която също е държавен служител. Сумата, която Грочев прибирал от курсант с помощта на инструкторите, е между 50 и 200 лева, а кодът по време на изпит бил „Ти имаш ли автокаско“. Неплатилите подкуп не получавали и шофьорска квижка. Тодор Грочев бе осъден на 2 години и 8 месеца затвор. След съдебното решение за запор комисията има срок от три месеца, в които да внесе мотивирано искане за отнемане на запорираното имущество.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени