Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков остава в ареста

Атанас Червенков

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков, известен като Райфъла, остава в ареста, реши Пловдивският районен съд. Той е обвинен за подбудителство на палежи, опит за нанасяне на тежка телесна повреда, както и подготовка на убийството на свой конкурент - д-р Аргир Гяуров

Съдът прецени, че събраните до момента доказателства по делото, както и тежестта на престъпленията, в които е обвинен Атанас Червенков и за които се предвижда наказание лишаване от свобода,  са достатъчна предпоставка да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Същото беше решението на магистратите и за другия обвинеям по делото – единият от подпалвачите - 21-годишният Васил Василев от Ловеч.

В съдебната зала Атанас Червенков заяви, че е сатанизиран и че предварително е бил осъден с изнесената по медиите информация, а пред журналисти определи случващото се като политическа поръчка. Защитата му подчерта, че той има легален и отговорен бизнес в областта на здравеопазването и отсъствието му ще доведе до сериозни последствия за много хора.

Магистратите обаче бяха категорични трябва да остане в ареста, тъй като може да се укрие или извърши друго престъпление. Червенков каза, че ще обжалва. Срокът за това е три дни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна