Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ: Най-сериозни щети за електроснабдяването има в Монтана и Кюстендил

Снимка: БГНЕС
Заради ураганния вятър снощи в много общини в Западна България има прекъснато електрозахранване. Има скъсани електропроводи и съборени стълбове. Най-сериозни са щетите в Монтана и Кюстендил, информира за "Хоризонт" Борислава Луканова от ЧЕЗ:

В община Берковица без електрозахранване в момента са шест хиляди клиенти от 19 населени места. В община Вършец са засегнати 2700 абонати от девет селища. Електрозахранването в град Вършец вече е възстановено, където беше най-усложнена обстановката. В община Георги Дамяново без електрозахранване са 1900 клиенти от 11 населени места. И осем селища са засегнати в Чипровци в 2200 абонати. 

Големи поражения има и в района на област Кюстендил и в област Перник. В община Кюстендил без електрозахранване са 2700 абонати от 14 населени места. Другата засегната община е Трекляно, където 2700 клиенти от 17 селища са без ток. Пернишко, единствено в община Радомир, където десет клиенти на компанията от 17 населени места са без ток. 

За столицата мога да кажа, че абонати без напрежение има в района на вилна зона Симеоново, село Иваняне, хижите в района на парк Витоша. 

Навсякъде се работи. Ангажирани са допълнително екипи. Мобилизирани са всички аварийни екипи, работи се усилено. Но ураганният вятър е бил много силен, скъсани са проводници и са съборени много стълбове на компанията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна