Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение във Вършец остава в сила

Снимка: Радио Шумен

Бедственото положение във Вършец остава в сила. Общината пострада най-тежко от ураганните ветрове през нощта срещу събота. Там и в съседната община Берковица продължава работата по ликвидирането на последствията от стихията и възстановяването на електрозахранването.

Четири села в община Берковица остават без ток. В други населени места и в общинския център заради повредени трафопостове без електрозахранване са отделни квартали.
Бурята нанесе най-много поражения в община Вършец. Две села - Горна и Долна бела речка са без ток, потвърди кметът на общината Иван Лазаров:

Работи се по частични аварии. Надявам се днес в светлата част на деня навсякъде да светне. Не спираме да работим, отзоваха се много хора да помагат, екипите на общината и на пожарната са тук в централната градска част, за да освободим всички пътеки, алеи, парка.

Областният управител Ивайло Петров съобщи, че в общините Георги Дамяново и Чипровци електрозахранването е възстановено, само на места все още има частични повреди. Освен дъжда, проблем са претоварени или прекъснати телефонни връзки в района, което затруднява координацията на екипите на ЧЕЗ и на пожарната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени