Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" с труден успех срещу "Виляреал"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Барселона" постигна трудна победа с 3:2 над "Виляреал" в мач от 21-вия кръг на испанското футболно първенство.

Така "Барселона" е на второ място във временното класиране на първа испанска дивизия с 50 точки след лидера "Реал" (Мадрид), който има 51 точки и един мач по-малко - в сряда мадридчани ще играят като домакини със "Севиля" в отложен мач от 16-ия кръг.  Виляреал е на 6-о място в класирането с 38 точки.

Гостите от "Виляреал" откриха резултата в 30-ата минута, когато след серия от рикушети в наказателното поле на каталонците топката попадна в руския нападател Денис Черишев, който технично с левия крак я насочи в долния ъгъл на вратаря Клаудио Браво - 1:0 за "Виляреал". Домакините изравниха в 45-ата минута с гол на бразилския нападател Неймар.

В началото на второто полувреме бяха отбелязани четири гола в рамките на точно четири минути. В 51-вата минута след груба грешка на Жерар Пике от непосредствена близост Вието направи резултата 2:1 за "Виляреал".

В 53-тата минута ударът с глава на Меси бе избит от вратаря на гостите Виктор Руис, но топката попадна в Рафиня и той изравни - 2:2.

А в 55-ата минута с точен удар с десния крак от около 20 метра Лионел Меси изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата - 3:2 за "Барселона", при който резултат прозвуча и последният съдийски сигнал. Това беше гол номер 22 на Лионел Меси в испанското футболно първенство и той е на второ място в класирането при голмайсторите след Кристиано Роналдо ("Реал" (Мадрид), който е начело с 28 гола.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени