Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова: Имаме добри шансове да достигнем до плейоф

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мисля, че имаме добри шансове да достигнем до този плейофа за класиране в по-горната група. Все пак това е тенис и всичко е възможно. Настроението в отбора е позитивно. Познаваме се много добре, защото в последните години играем в постоянен състав и съм уверена, че това ще ни помогне. Чувствам се добре. Успях да се аклиматизирам към различните условия тук, в сравнение с Австралийското лято и съм готова за предстоящите мачове, това сподели Цветана Пиронкова при заминаването на националния ни отбор по тенис за участие н турнира "Фед къп" в Будапеща.

Освен Пиронкова в състава на България са още Диа Евтимова и Виктория Томова и Елица Костова. Мачовете от първа Евро-Африканска зона започват на 4-ти февруари, като съперници на нашите момичета ще бъдат отборите на Беларус, Португалия и Грузия.

Тръгваме в отлично настроение и с надежда, че ще достигнем до плейофа за класиране в по-горната група. И трите ни съперника в групата са много добри. Знаете, че Беларус са заявили за първа ракета Виктория Азаренка. Другите състави също са включили най-добрите си състезателки, но и ние разполагаме с най-добрите си тенисистки, така че се надявам на успех, каза капитанът на тима Дора Рангелова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна