Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътят Благоевград – Гоце Делчев може да бъде блокиран в късния следобед от жители на Банско, Добринище и Разлог

Снимка: БГНЕС

Пътят Благоевград – Гоце Делчев може да бъде блокиран в късния следобед от жители на Банско, Добринище и Разлог, които настояват за построяване на втори кабинков лифт и уплътняване на ски зоната в Пирин. 

От Съюза на туристическия бизнес в града настояват Министерски съвет да финализира процедурата за промяна в настоящия план за управление на Национален парк "Пирин", в който да отпадне забраната за ново строителство в ски зоната. Браншът е изключително разтревожен от недоволството на туристите заради дългите опашки на лифта, споделя Малин Бистрин – председател на Инициативния комитет:

При отказа на руски туристи, при отказа на украински туристи – ние успяваме да направим един страхотен сезон. Елате да видите – в Банско се чува реч отвсякъде. И в един момент, дойдат туристите и какво виждат – безкрайни опашки, изнервени туристи, и накрая ни казват: "Съжаляваме много, оправете си първо вие нещата, а след това ни канете". За съжаление са безкрайно прави.

Ако до края на сезона не се намери политическа воля за решаване на проблема, това ще ни бъде последният добър сезон. Догодина ще започнеме да деградираме като курорт, смята Малин Бистрин.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени