Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кризисният щаб в община Девин се събира, за да вземе решение за отмяна на бедственото положение в региона

Снимка: Радостина Чернокова

В този час Кризисният щаб в община Девин се събира при кмета Цветалин Пенков, за да вземе решение за отмяна на бедственото положение в региона. От рано сутринта екип водолази и спасители поднови издирването на телата на загиналото семейство. 

Десетки са инфраструктурните обекти в община Девин с нарушена цялост и опасност от пропадане. Съвместна комисия на общината и областната управа обиколиха всички критични места. В момента се обобщават резултатите и се подготвят протоколи за предприемане на спешни възстановителни и укрепителни дейности. Очакванията са щетите, нанесени от наводнението, да бъдат близо три милиона лева, допълва кметът Цветелин Пенков:

Основните притеснения са пътната артерия на входа на града. Там има срутване на тротоарната настилка и подкопаване на асфалтовата настилка, все още не е паднала, но трябва да се предприемат действително спешни аварийни действия. В момента обобщаваме за институциите, дали те трябва да бъдат предприети от агенция "Пътна инфраструктура", защото това е републиканска пътна мрежа или по заповед на кмета за спешни аварийни действия да се извърши заскаляване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна