Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четвърти ден продължава издирването на изчезналите в река Девинска

В издирването се включва хеликоптер

| обновено на 04.02.15 в 13:20
Продължава издирването на изчезналите край язовир "Цанков камък"
Снимка: Радостина Чернокова
Екип от четирима водолази и спасители за пореден ден започнаха издирването на телата на изчезналото семейство в придошлите води на реката в Девин.

Пак ще се търси по бреговете на язовира и там, където се вливат двете реки. Днес евентуално можем да се опитаме да направим някакво гмуркане, тъй като водата е по-чиста от предишните два дни, каза Цветан Стоилков, началник-сектор "Пожарогасене и спасителна дейност" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", която ръководи спасителната операция.

Издирването в язовир "Цанков камък" ще продължи с хеликоптер, съобщи кметът на града Цветалин Пенков

На мен ми бе предложено от организация Червен кръст съвместно с друга частна организация да предоставят хеликоптер, с който има възможност да лети на височина до метър и половина над водната повърхност, да се направи един по-детайлен оглед в районите, където спасителните екипи не могат и водолазните екипи не могат да достигнат със съответните съоръжения поради нанос или по други причини, да бъде предоставен. Разговарях с началника на районно управление в град Девин - господин Даскалов. Той също подкрепи това нещо.

От неделя спасителни екипи и доброволци обхождат района на язовир "Цанков камък". Джипът, с който са се движели 49-годишната Маргарита Вълкова и 54-годишният й съпруг Захари падна в неделя в река Девинска при маневра на заден ход.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна