Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският форум на бизнес лидерите организира благотворителен бал

Българският форум на бизнес лидерите организира благотворителен бал в подкрепа на инициативите на Столична община срещу рака на гърдата и на фондация "За нашите деца", която работи срещу изоставянето на новородените. 

Осем хиляди учителки в София ще бъдат включени в скрининг програма за превенция от рак на гърдата, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

Открит навреме, ракът на гърдата е лечим. Затова ние започнахме именно с учителите в общинските училища и детските градини, като наши служители и като една голяма група, която би могла да пропагандира идеята за прегледите за рака на гърдата. Бяхме подкрепени, за което изключително благодаря на БНР и БНТ като медийни партньори. Нямаше как да минем и без подкрепата на бизнеса.

Мисията на фондация "За нашите деца" е да няма изоставено новородено в България. За да се случи това, екипът разчита на дарение от различни организации, посочи председателят на фондацията Иванка Шалапатова:

Ние разчитаме много на подкрепата на корпоративния сектор, именно защото все още действията на българските държавни институции в тази посока не са достатъчни и не са решителни. Всъщност благодарение на дарената сума от миналогодишното издание на бала ние успяхме да предотвратим изоставянето на 53 бебета. Всичко започва от първите години от живота на българските деца. Имаме все още много какво да направим, за да може те да имат силен старт.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна