Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) победи "Севиля" с 2:1 в първенството на Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хамес Родригес вкара с глава първия гол за "Реал" (Мадрид) при победата с 2:1 над "Севиля", но след това се контузи тежко и напусна терена.

Попадението на колумбиеца и това на юношата на европейските клубни шампиони Хесе Родригес върнаха аванса от четири точки на тима на върха на класирането, след като този мач беше отложен през месец декември. Причина беше участието на "Реал" (Мадрид) на световното клубно първенство, което отборът спечели.

Хамес Родригес няма да играе в съботното дерби срещу "Атлетико", а същото се очаква и за втория капитан Серхио Рамос. Той също получи контузия още през първото полувреме и напусна терена принудително. Пепе също лекува травма, а Марсело отслаби допълнително защитната формация на "Реал" с жълт картон, който активира автоматично наказание от един мач. Европейските клубни шампиони обаче ще се радват на завръщането на Кристиано Роналдо.

"Реал" (Мадрид) е лидер в генералното класиране на Примера дивисион и води с четири точки срещу преследвача "Барселона". Преди дербито на Мадрид "Атлетико" изостава със седем пункта на третото място. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени