Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меглена Кунева: Никой няма право да бъде подслушван заради политическото си мнение

Снимка: БГНЕС

Никой няма право да бъде подслушван заради това, че има едно или друго политическо мнение така вицепремиерът Меглена Кунева, която отговаря и за силовите министерства и сектор "Сигурност", коментира информацията за подслушване на протестиращи срещу кабинета "Орешарски" от старото ръководство на МВР:

Ако има нужда от координация, аз ще направя такава координация. Ще ме информират моите колеги за това, когато въпросът е от голяма обществена важност. Сигурна съм, че можем да го разгледаме и на Министерски съвет, защото качеството на обществения живот и доверието помежду ни ни интересува. Като вицепремиер на Реформаторския блок, разбира се, че съм особено на страната на  свободата на словото и на това, човек да бъде свободен. За нас това е много важно. Това е политическа кауза. Тя обаче не е свързана с координацията. Тя е свързана със смелост и с изразяване директно на политическо  мнение, каквото аз в момента правя. Аз смятам, че никой няма право да бъде подслушван и тормозен за това, защото има едно или друго политическо мнение.

Председателят на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов заяви, че има намерение до проведе изслушване на компетентни лица за излезлите данни:

Вижте, първо да получим документацията на съответните служби, да видим какво има в нея, тогава ще преценим. Не съм подписал още документи, но това е планирано.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна