Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегът затрудни движението в София и страната

| обновено на 06.02.15 в 20:55
Снимка: БГНЕС

Снеговалежът в София блокира основни булеварди в столицата. Градският транспорт се движи със закъснения от около половин час, съобщи за "Хоризонт" дежурният от Центъра за градска мобилност.

Навсякъде работят вече машините, обаче трафикът е много силен и сега се организира някак да минат напред машите да изчистят. Има машини изкарани, обаче трафикът е много силен и не може да се чисти, посочи той

170 машини са на терен и чистят основните улици, по които се движи масовият градски транспрот в София. Работи се във всички райони на града.

Трафикът е силно затруднен, тъй като обилният снеговалеж съвпадна с пиковия час за прибиране на столичани от работа.

Усложнена е пътната обстановка в Железница, Мало Бучино, Банкя и планинските райони на София. 

Временно е ограничено движението за трежкотоварни камиони по магистрала "Тракия" на територията на област София поради снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили.

От пътната агенция предупреждават също шофьорите, че поради тежък сняг и вятър има опасност от падащи клони по пътищата Калотина-Драгоман, Саранци-Гълабец-Козница, Годеч-Петрохан, Кокаляне-Мечката и София-Пирдоп-Клисура.

В Смолянска област товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен" и "Превала". Спира се движението за тежкотоварни автомобили по пътя Монтана-Враца-Ботевград-автомагистрала "Хемус" и по пътищата Луковит-Ябланица и Севлиево-Ябланица-автомагистрала "Хемус" в област Ловеч.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени