Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няколко столични квартала са без ток заради снега

Проблеми със захранването има във Видин, Димово и Благоевград

Снимка: БГНЕС

Няколко столични квартала останаха без ток заради зимната обстановка, съобщават от ЧЕЗ. Проблеми със захранването има във Видин, Димово и Благоевград.

В момента аварийни екипи работят на възстановяването на електричеството в част от "Панчарево", Бистрица, Железница, вилна зона "Ярема" и село Плана, съобщават от електроразпределителното дружество. Засегнати са още кварталите "Бенковски", "Орландовци" и Долни Богоров. Мокрият сняг, образуваният лед, падналите клони и дървета в планиската част на съоръженията са скъсали проводници, което е довело до проблеми със захранването на планинските части.

Електрозахранването на квартал "Горубляне"   е възстановено, но се налагат кратковременни прекъсвания за извършване на проби за локализиране на повредени участъци.

В момента се отстраняват аварии в 20 населени места в общините Видин и Димово.

В област Благоевград се работи за възстановяване на електрозахранването на 15 населени места. Големи количества сняг са прекъснали електрозахранването в Якоруда и Белица. В района на Петрич придошлата река Струма е отнесла 2 стълба на компанията и е предизвикала смущения в електроподаването.

В Софийска област екипи работят в общините Самоков, Елин Пелин, Своге и Драгоман.

В областите Монтана, Ловеч, Перник, Кюстендил, Враца и Плевен няма населени места без електрозахранване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна