Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катарското посолство в България отбеляза деня на спорта на Катар с празник в Националната спортна академия

Посланикът на Катар у нас Мохамед бен Али Алнуйми и ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев
Снимка: НСА

Всяка година на 11-ти февруари Катар отбелязва деня на спорта. На този ден се организират редица спортни прояви, в който вземат участие хиляди жители на Катар и пребиваващи в страната чужди граждани от всички краища на света. Провеждат се различни състезания - волейбол, тенис на маса, спортно ходене, бягане и други, в които се включват големи групи от хора. За трета поредна година у нас работещите в катарското посолство, дипломати от арабските дипломатически мисии акредитирани в България и млади спортисти се включиха в празника на спорта в една от залите на Националната спортна академия (НСА).



Катар набляга на спорта, тя е първата държава в света, която обръща изключително внимание на спорта до такава степен, че се е превърнала в световен център на спорта и пионер в организирането на големи световни спортни мероприятия. Както знаете, Катар бе домакин на световното първенство по хандбал за мъже през тази година, освен това ще приеме световното първенство по колоездене през 2016 година, както и световното първенство по футбол през 2022, каза посланикът на Катар у нас Мохамед бен Али Алнуйми.  

Емирът на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани е инициаторът на тези уникални в света състезания, тъй като е дълбоко убеден, че спортът в различните му видове, е източник на здраве и благополучие за всеки един народ, стремящ се към съзидание и продуктивност.

Пенчо Гешев, ректор на Националната спортна академия, от своя страна открои важността на това спортно събитие.
Посланик Мохамед бен Али Алнуйми връчи на победителите в спортния празник 7 самолетни билета до Катар и престой за три дни в Доха. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна