Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български студенти получиха визите си за лятна бригада в САЩ лично от посланик Марси Рийс

Снимка: БГНЕС
Посланикът на Съединените щати у нас Марси Рийс раздаде паспортите с американски визи на първите български студенти, одобрени за участие в лятната програма за работа и пътуване в САЩ през тази година.

Повечето от одобрените български студенти заминават за пореден път в САЩ.

За четвърти път заминавам и с всяка година все повече се вълнувам, защото знам какво невероятно преживяване е студентската бригада в Америка. И ако първото лято, преди да замина, бях леко скептично настроена, притеснена и малко се страхувах, то сега съм сигурна, че всичко ще мине по възможно най-добрия начин, каза Елена Иванова от ЮЗУ в Благоевград.

Сред най-предпочитаните от българските студенти са местата за работа като домашни помощници, работата в хотели и в магазини, както и в заведенията за хранене, посочи генералният консул на американското посолство Дебора Кембъл:

Ние даваме визи на всички, които отговарят на условията. Нямаме максимален брой визи, които да издаваме. Така че всеки, който дойде и отговаря на условията му, издаваме виза.

Дебора Кембъл не посочи процента на отказаните студентски работни визи, но съобщи, че годишно се отказват 15% от заявените туристически визи.

Посолството на САЩ днес даде и възможност да се наблюдава как протича интервю за виза.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна