Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследването на убийството на Орхан Изиров доведе до "фабрика за убийства"

| обновено на 13.02.15 в 18:15
Светлозар Лазаров
Снимка: БГНЕС

До "фабрика за убийства“ стига разследването на убийството на петричанина Орхан Изиров, съобщи главният секретар Светлозар Лазаров в Благоевград.

При обиск в наетата от задържаните за престъплението къща в село Стара Кресна са открити 500 грама хероин, цял арсенал от оръжия и боеприпаси, съобщи Лазаров:

Беше сформиран специален екип за разкриване на убийството, което се извърши в района на Кавракирово на 14-и януари, на Орхан Изиров. Колегите установиха, че най-вероятно групата разполага с обстоен арсенал. В хода на работата се установи, че всъщност това не е битово убийство, а е убийство, извършено за разчистване на търговски сметки в сферата на наркобизнеса и наркотрафика, а накрая виждаме една "фабрика за убийства". Тепърва ще се изясняват тези оръжия къде са ползвани, има ли извършени убийства с тях. Ще насоча колегите да направят съответната координация със съседните нам държави, предвид пребиваването на тези лица на чужда територия.

При залавянето на автобус с 42 мастербокса контрабандни цигари на ГКПП Кулата на 11 февруари са задържани грък и българин. Разследването установява, че българският шофьор е близък роднина на един от обвинените в убийство на петричкия бизнесмен Орхан Изиров. В къщата на шофьора са открити половин килограм сух канабис и двеста литра нафта. Директорът на ОД на МВР-Благоевград Васил Митов коментира, че основното занимание на тази фамилия е търговията с наркотици.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна