Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Западната конференция спечели 64-тия Мач на звездите в НБА

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Западната конференция се наложи над този на Източната със 163:158 в 64-тия Мач на звездите в НБА. Срещата се игра пред повече от 17 000 зрители в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Наградата за "Най-полезен играч" в срещата взе гардът на "Оклахома" Ръсел Уестбрук, който вкара забележителните 41 точки, като така беше с основна заслуга за успеха на Запада.

Реализираните общо 321 точки от двата отбора подобриха досегашното най-добро постижение, което беше 318 от миналата година. Също така в срещата бяха вкарани и 48 тройки, като така беше подобрен старият рекорд от 30 коша от далечно разстояние, поставен също миналата година. 

Двубоят в Ню Йорк премина през редица обрати, като още през първото полувреме Запада имаше аванс от 20 точки. Той обаче беше стопен от символичните домакини в срещата и в началото на последния период те излязоха на свой ред напред в резултата. За последно равенство между двата тима имаше 4 минути преди края на срещата, но последователни кошове на Крис Пол и две тройки на Уестбрук и Джеймс Хардън дадоха аванс от 158:149 на Запада при само 2 минути и 22 секунди до края.

Освен Уестбрук много силен мач за победителите направиха Хардън (29 точки, 8 борби, 8 асистенции), Стеф Къри (15 точки, 9 борби, 5 асистенции) и Крис Пол (12 точки, 6 борби, 15 асистенции). За Изтока ЛеБрон Джеймс вкара 30 точки, Кайл Корвър добави 21, а Джон Уол остана с 19.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени