Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Решението за концесията за ски пистата в Банско се отлага с още 10 дни

Снимка: БГНЕС

Решението за концесията за ски пистата в Банско се отлага с още 10 дни. Междуведомствената комисия ще продължи с подготовката на становището и конкретни предложения.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева коментира отново, че не е внесено инвестиционно предложение за втори лифт на ски пистата в Банско:

Част от общата задача на работната група е да се разгледат всички елементи от договора и да излязат с предложения за решения, така че да бъде защитен в най-голяма степен интересът на държавата, националният интерес, така че да бъде постигната пълна яснота относно условията на концесионния договор. Инвестиционно намерение, ако такова бъде представено, подлежи на екологична оценка, на оценка на въздействието върху околната среда, тоест всички законови процедури се прилагат за всяко едно инвестиционно намерение.

От Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" припомниха, че без съгласувателни документи и без разрешителни са използвани ски лифтът от Железен мост до Платото, ски влекът в местността Чалин валог, резервоарът за водоснабдяване на съоръженията за изкуствен сняг в местността Бъндеришка поляна.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна