Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с трима пилоти в европейските серии GT4

България с трима пилоти в европейските серии GT4
Снимка: Sportal.bg

Трима пилоти ще се състезават за българския отбор "Sofia Car Motorsport" в европейските серии GT4. Това са  Ивайло Цонев, Григор Григоров и Мирослав Ангелов.

Всъщност това са и пилотите, които ще карат първата българска кола "SIN R1 GT". Програмата на отбора включва 16 състезания. Първият старт ще е края на април началото на май, а финалът ще е през октомври.

Целта ни беше да има български отбор и български автомобил в еропейските GT4 серии. Очакваме, че с тази програма ще дадем шанс за популяризиране на България като туристическа дестинация. По този начин ще дадем своя дял в усилията на всички държавни и обществени организации за изграждане образа на България като съвременна, високо интелектуална и техническа нация. Желаем да демонстрираме високото ниво на автомобилния спорт у нас, приемайки предизвикателството да станем част от европейския пистов спорт, без да разполагаме с нито едно такова съоръжение, заяви собственикът на отбора Росен Даскалов.
Дългосрочната цел пред тима е до 3 години отборът да участва в сериите "24 часа на Льо Ман" – най- престижното състезание за спортни автомобили и прототипи. Идеята е "Sofia car motosport" да стане първият български отбор, който да вземе участие в световните серии на "Льо Ман".

От ръководството на тима планират да направят кръг от европейския GT шампионат по улиците на София. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна