Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова не успя срещу Симона Халеп на турнира в Дубай

Пиронкова отпадна от турнира в Дубай след загуба от Симона Халеп
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на силния турнир в Дубай с награден фонд над 2 милиона и 500 хиляди долара. Най-добрата ни тенисистка загуби от водачката в схемата Симона Халеп от Румъния с 4:6 и 3:6 за 80 минути. 57-та в света пловдивчанка за първи път в кариерата си достигна до третия кръг от надпреварата, като с това си осигури 26 хиляди долара от наградния фонд и 105 точки за световната ранглиста, в която ще се завърне в топ 50 през следващата седмица.

Пиронкова започна мача с пробив, след което поведе с 2:0 и 4:2. Румънката обаче не се предаде, спечели четири поредни гейма и взе първия сет след 45 минути игра. Във втората част българката отново стартира с пробив, но допусна да загуби подаването си още в следващата част. Халеп направи четвъртия си пробив в срещата за 4:2. Румънката затвърди пробива си за 5:2, а малко по-късно успя, сервирайки за място на четвъртфиналите, където я очаква рускинята Екатерина Макарова.

През уикенда Пиронкова ще участва на турнира в Доха, Катар с награден фонд 731 хиляди долара, където ще започне от квалификациите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна