Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опожарен е фургонът на директора на горското стопанство в Разлог

Пожар унищожи напълно фургона на директора на Държавно горско стопанство - Разлог инж. Здравко Чилев, в който той често е нощувал, за да предпазва от набези на бракониери. Огънят е пламнал около 3 часа след полунощ. Предполага се, че става въпрос за умишлен палеж. 

Вилата на горския шеф е в местността Катарино и представлява затворен фургон, в който самият той често нощува и заради бракониерските набези в района. Това не е първото запалване в имота на инж. Здравко Чилев. През 2012-а година, когато той е временно изпълняващ длъжността директор на Горското стопанство, фургонът отново е бил запален.
Наглостта на  закононарушителите в горите премина всички граници. Заплахите им за саморазправа  утре може да доведат  до убийство, Това каза на извънреден брифинг директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов по повод инцидента. 

Мерките за ограничаване на незаконната сеч в района на Разлог през последните два месеца и половина сериозно изнервиха нарушителите, много от които са рецидивисти. Десетки са заплахите  към горски служители, немалко от тях – изпълнени.  Наложи се  да потърсим помощ и от жандармерията :

Директорът на горското стопанство в Разлог инж. Здравко Чилев е убеден, че пожарът  е умишлен и поясни,че това е рецидив, тъй като преди две години  постройката отново е била запалена :

Във връзка със сериозния инцидент директорът на Югозападното държавно предприятие ще проведе спешна среща с ръководителите на областната дирекция на МВР и прокуратурата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна