Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири пъти се е повишил миграционният натиск на границата

Четири пъти е повишен миграционният натиск на границата, обяви във Видин главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той съобщи за резултатите от съвместните действия на полицията, Агенция "Митници" и прокуратурата за противодействие на организираната престъпност и контрабандата.

Контрабанден износ на 1 милион и 120 хиляди къса цигари през Дунав мост-2 предотвратиха при съвместни действия служители на полицията, Агенция "Митници" и прокуратурата, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Вече така се създаде един добър модел на взаимодействие при извършването на съответните проверки. Това дава възможност да се ползва експертизата и на двете страни - и на Агенция "Митници", и на колегите на база функционални задължения, опит, информация, обясни Лазаров.

Задържаните на Дунав мост-2 цигари са от марка, произвеждана легално в Турция, но за безмитна продажба. На държавата са предотвратени щети за над 500 хиляди лева. Светлозар Лазаров съобщи и за съвместни действия на МВР, Гранична полиция и Агенция "Митници", за противодействие на миграционния натиск.

Техниката, с която разполага Агенция "Митници", се използва и по искане на колегите от "Гранична полиция" и реално имаме така доста случаи, при които са открити лица, които незаконно преминават ГКПП-та и в товарни превозни средства, в последно време и по ж.п. транспорт, каза още Лазаров.

Само през миналия месец на границата са задържани 660 лица.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна