Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Номинираните за "Оскар" и техните гости получават подаръци за стотици хиляди долара

В театър “Долби” в Лос Анджелис отново ще се съберат звездите на киното. От близо 3 500 места в залата, едва около 300 са за зрители. Всички останали са за номинираните и техните гости. И всички те, всяка година получават завидни подаръци. За  хиляди долари. Затова не страдайте за тези,които няма да спечелят. От  “Оскар"-ите  никой не си тръгва с празни ръце.

В малките чантички с  подаръци за  125 хиляди  долара има безплатни купончета, луксозни козметични продукти, куверти за почивка  с 3 нощувки   в  курорта Тоскана, билети за пътешествие с луксозен влак през Канадските  Скалисти планини на стойност  повече от 14,500 долара,  секс играчки, луксозни бонбони, дори ваучер за наемане на  Ауди - А4 кола под наем  за  1 година на стойност 20 000 долара, както и последен модел телефон. Но казват, че тази година  в чантичката за подаръци най-"скъп" е безплатен купон  на стойност повече от  20 хил.долара за среща със създателката на “ Енигма  Лайф “-  Олесия Кантор, която ще   се срещне с  всеки номиниран,  за да дискутира неговият хороскоп  за 2015 г., да  анализира сънищата му  и да го научи как да контролира  мисълта си.

От Филмовата  академия  отдавна не одобряват чантичките с подаръци. През 2006 г. дори членовете й гласуват за прекратяване на тази практика,  постигат и споразумение с данъчните служби  да изискват от получателите на подаръците да заплащат данъци  за тях. Но така или иначе на стола на всеки номиниран за “Оскар”  чантичките с подаръци продължава да  ги има. И както изглежда всяка година  те са с все по-голяма стойност.
   

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени