Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Харков днес е ден на траур

| обновено на 23.02.15 в 11:44
В украинския град Харков днес е ден на траур в памет на жертвите на вчерашния бомбен атентат, при който загинаха двама души. Взривът стана по време на шествие по повод годишнината от събитията на Майдана в Киев. Състоянието на четирима от ранените при експлозията остава тежко. Най-сериозно пострадало е 15-годишно момче, което е в кома.

Бившият ръководител на украинското външно разузнаване Микола Маломуж определи случилото се в Харков като голям пропуск на службите. Той препоръча те да започнат да правят дълбоки разработки на каналите за свръзка с т.нар. "Белгород" с контролираните от сепаратистите територии и с другите разузнавателни центрове. Вчера от украинската Служба за сигурност обявиха, че заподозрените за експлозията са получили оръжия и инструкции в руския град Белгород.

В размирния Донецк жилищни сгради са били унищожени напълно. Анатолий Стелмах от щаба на проукраинските сили обяви, че Киев ще започне да изтегля тежкото си въоръжение в Донбас само след пълното спиране на огъня. По-рано представителят на Донецката народна република Едуард Басурин каза, че сепаратистите ще започнат реалния процес утре. Владислав Дейнего от луганските бунтовници от своя страна заяви, че режимът на тишина се спазва с изключение на единични залпове.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна