Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков се сдоби с нов нападател в "Литекс"

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Нападателят Бьорн Маарс Йохансен ще бъде ново попълнение на футболния "Литекс", а пристигането му в Ловеч се очаква по-късно днес или утре, научи БТА от свои източници в Португалия. Футболистът до момента играеше за втородивизионния "Атлетико" (Лисабон) и има впечатляваща визитка - 14 гола в 27 мача в Лигата или 15 гола в 30 мача във всички турнири.

Той вече скъса договора си с клуба от португалската столица и ще се присъедини към оранжевите от Ловеч със свободен трансфер. Бьорн Маарс Йохансен е роден в САЩ, по-точно в столицата на щата Северна Каролина - град Роли. Там е започнал да се занимава с футбол, но се мести със семейството си в Норвегия и продължава развитието си в клуба "Волеренга" от Осло. Самият той предпочита да бъде изписван като Бьорн Маарс заради прекалено популярната фамилия Йохансен, която притежава. Роден е на 6-и ноември 1991-ва година, към момента е навършил 23 години и е смятан за много важен елемент в отбора на Лазарус Оливейра - старши треньорът на "Атлетико" (Лисабон). Малкият лисабонски отбор от района Тападиня е едва на 19-о място от 24 отбора в португалската втора лига.

В Ловеч той ще подпише за две години и половина и ще бъде опция за атаката на водения от Красимир Балъков отбор заедно с Уилмар Джордан, Милчо Ангелов и Георги Минчев, както и младата надежда Кирил Десподов. В кариерата си след като напуска школата на "Волеренга", той преминава през няколко аматьорски отбора в Норвегия и Испания, преди да подпише с "Лулетано", от трета португалска лига. От лятото на 2014-а година е част от "Атлетико" (Лисабон) и прави впечатляващ сезон.

Бьорн Маарс е втори играч от португалската лига, който пристига в Ловеч. Вчера "Литекс" обяви договора си с халфа Пауло Роберто Регула.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени