Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на "Нефтохимик" ще се борят за Купа "България"

  С капитан, който вече е държал купата на България в ръцете си, ще се изправи в събота баскетболният отбор на „Нефтохимик“ – жени срещу съперника си „Монтана“. Ивелина Вранчева смята, че шансовете на тима са повече от реални.

  Четири отбора – „Хасково“, „Дунав“, „Монтана“ и „Нефтохимик“ – Бургас, ще изиграят в събота полуфиналите на турнира Купа „България“, а в неделя два от тях ще си оспорват правото за самата купа. Треньорът на жените Дечо Коешинов смята, че бургаският тим познава добре противниците си и изненади няма да има.

  Тази година Бургас е домакин на престижния турнир. Организаторите на Купа „България“ са отделили специално внимание за достъпа до събитието на бургаския баскетболен клуб за хора с увреждания. За тях е осигурен транспорт и достъп до залата.

  Полуфиналите по баскетбол за жени за купа „България“ ще се играят в зала „Бойчо Брънзов“ тази събота от 15,15 ч. между „Хасково“ и „Дунав“ и от 17,30 ч. между „Нефтохимик“ и „Монтана“. Финалните срещи ще се проведат в неделя, от 12,30 и от 15 ч.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени