Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж, известен като Боби Белята, беше застрелян снощи в София

| обновено на 27.02.15 в 11:30

Мъж на име Борис Борисов, известен като Боби Белята, беше застрелян снощи в София. Тялото на Борисов, който е криминално проявен, е открито близо до Казичене. 

Полицията в София извършва втори оглед на мястото, където снощи беше застрелян 39-годишният Борис Борисов. Все още автомобилът, в който е убит младият мъж, е на мястото на инцидента на броени метри от езерото в Казичене.

Борис Борисов отишъл в района, защото имал предварително уговорена среща. Към момента от МВР се опитват да разберат кой е човекът, който е трябвало да се срещне с Боби Белята, и защо двамата са избрали това място за разговор. Днес пазачът на близкия цех обясни пред "Хоризонт", че колегата му от нощната смяна не е чул нищо, но в района е пълно с камери.

Убитият снощи Борис Борисов е известен в ъндърграунда като рибаря-бомбаджия. Прозвището му идва от далечната 2002-ра година. Тогава Белята беше задържан заедно със свой познат, след като заложиха бомба под колата на сириец. При ареста Борисов обясни, че всъщност е бил за риба. Точно тази случка провокира и тогавашния главен секретар на МВР и сегашен премиер Бойко Борисов да каже известната фраза  "Ние ги хващаме, те ги пускат". До 2007-а година Боби Белята е бил и автомобилен състезател, но прекратява кариерата си.

Вътрешният министър Веселин Вучков потвърди, че и има свидетел на убийството на Борис Борисов (Боби Белята) и че категорично става въпрос за убийство. Снощи мъжът, който по данни на МВР е криминално проявен, е бил убит близо до Казичене. 

Да, мога да потвърдя, че има свидетел, но дали е очевидец, или не е очевидец, това са вече подробности, които ще се уточнят.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени