Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 30 и 34 години е най-благоприятният период за ин витро

Снимка: БГНЕС

Жените между 30 и 34 години имат най- голям шанс да износят здраво бебе, заченото ин витро, според опита на известния специалист по асистирана репродукция проф. Хайнц Щромер. След жените между 30 и 34 години, с шанс за бебе са тези между 35 и 39 години, следвани от младите жени между 18 и 29 години. 

Критерий за успеваемост в ин витро-центровете, трябва да бъдат успешни бременности, смята проф. Щромер: 
Следващата стъпка трябва да бъде, фондовете да започнат да анализират данните, да намерят къде и какви са разликите и какво може да се направи, за да може още по-голяма успеваемост да се постигне за това, двойката да си вземе рожба у дома.
Invitro_finansi\r\nУ нас трябва да се ускори процедурата при кандидатстване пред Фонда за асистирана репродукция, посочи д-р Лилия Димитрова, специалист по асистирана репродукция:
Когато една двойка дойде при мен и ми каже "аз имам проблем и искам да кандидатствам по Фонда" и моментът, в който аз им обясня, че те трябва да чакат осем-десет месеца, независимо, дали двойката е на 25, или на 40 години, те се шокират от тази мисъл, че трябва да бездействат една година.
С най-нисък процент успеваемост от 5 на сто в световен мащаб, е методът на вътрематочната инсеминация. Класическата ин витро процедура е с най-добра успеваемост, от 30 до 50 на сто и третият метод е хормоналната стимулация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени