Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един месец с музиката на Канада

Четвъртък, 12 и 26 март, от 11.00 часа, по програма "Христо Ботев"

БНР Новини

Всички са чували за Гил Еванс, Оскар Питъръсън, Джони Мичъл, Пол Анка, Селин Дион, Шаная Туейн, Брайън Адамс, Аланис Морисет, Ленърд Коен, Дейвид Фостър, Нели Фуртадо.
Родени в Канада, те са прославили родината с таланта си, пръснали се из целия свят, за да търсят нови полета за изява, да черпят опит и знания от други националности, които да преплитат в музикалните си търсения. Личности превърнали се в легенди.
Но, точно тези няма да звучат в двете издания на поредицата през март, защото „Музикална мрежа” има за цел да запознае слушателите си с нови, не много познати на широката публика, също актуални в пределите на родината си и извън нея, съвременни творци.
И не на последно място, отново толкова талантливи, иновативни и бъдещи икони на световната сцена както изброените по-горе.
Такива ще бъдат със сигурност певците и музикантите, които ще ви представя в поредицата „Един месец с музиката на Канада”.
Държава най-силно повлияна от британската и френската култура, чийто говорими езици са именно тези, е дала на своя народ свобода, развита икономика, духовни и материални ценности, които се отразяват неминуемо и в музиката.
В двете издания на „Музикална мрежа“ (на 12 и 26 март) ще звучат песни в изпълнение на канадските певци: Одре де Монтини, Естеро, Гару, Изабел Буле, Жил Барбе, Лесли Файст, Марк Масри, Натали Браун, Стив Баракат и Виктория Дафилд.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна