Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова със сребро на Европейското първенство в Прага

Габриела Петрова със сребро в Прага
Снимка: Sportal.bg

Габриела Петрова спечели втори медал за България на Европейското първенство по лека атлетика в зала в чешката столица Прага. 22-годишната българка извоюва сребърен медал в дисциплината троен скок с постижение от 14 метра 52 сантиметра.

Петрова започна състезанието с 14 метра 21 сантиметра, след това направи два фаула, но при последните си три излизания в сектора постепенно увеличаваше своя метраж. В четвъртия си опит тя записа 14 метра 33 сантиметра, след това постигна 14 метра 37 сантиметра и в последния си шести опит преодоля 14 метра 52 сантиметра с който заслужи среброто.

Това е най-големият успех в кариерата на Габриела Петрова при жените до момента. Възпитаничката на Атанас Атанасов е европейска шампионка за девойки под 23 години от 2013 г., а през 2011-а е пета в Европа при девойките старша възраст. Миналата година българката завърши пета на шампионата на Стария континент за мъже и жени в Цюрих.

Европейска шампионка с най-добър резултат в света за годината от 14 метра 69 сантиметра стана рускинята Екатерина Конева, а с бронза се окичи Хана Княжева, която подобри рекорда на Израел – 14 метра 49 сантиметра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени