Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разчистването на пътя за село Манастир

| обновено на 09.03.15 в 18:06
Снимка: БГНЕС

Аварийни екипи помогнаха на блокираните от няколко дни на Кръстова гора трима души и те вече са свалени от района. Остава в сила бедственото положение в Община Лъки. Със селата няма връзка, тъй като на места снежната покривка надхвърля 2 метра. Не е възстановено електрозахранването и има проблеми с мобилните връзки.

2 роторни снегорина, единият  осигурен от летището в Крумово, а вторият - от Областното пътно управление, продължават разчистването на пътя за село Манастир, където трети ден откъснати без ток и телефони и с изчерпващи се хранителни запаси са над 50 души.  За щастие нямаме сигнали за бедстващи хора, но едва ли днес аварийните екипи ще успеят да разчистят 20-километровата отсечка до селото, каза областният управител Розалин Петков.  Търси се възможност да се достигне и до село Джурково, защото вече няколко дни няма връзка с  Дома за възрастни хора с умствена изостаналост.  В  почти всички останали населени места на територията на областта вече няма проблеми с електрозахранването. Остават без ток единствено селата  Жълт камък и Караджалово, където авариите още не могат да бъдат отстранени. Разчистен е също пътят за село Лилково в Община Родопи. Все още  непроходима остава обаче няколкокилометрова отсечка от пътя Асеновград - Кърджали .

Три високопроходими автомобила с 16 военнослужещи от военното формирование в Асеновград ще работят за осигуряване на достъп до селата Добралък и Яврово, в община Родопи. Затрупан от сняг и с прекъснато електрозахранване е домът за сираци "Гергана" в Нареченски бани, съобщи заместник-кметът на Асеновград Пламен Йончев. По думите му, спешно е изпратена техника за разчистване на пътя, за да бъде доставена храна и нафта в социалния център. 

Аварийни екипи с високопроходими машини работят по трасето към три села в  Асеновградско – Бор, Врата и Три могили. Без ток все още са селата Леново, Нови извор и част от Нареченски бани, подчерта Пламен  Йончев. Той допълни, че заради сложната ситуация няма никаква мобилна връзка и комуникация с почти половината от населените места в общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени