Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мостовете по поречието на р. Вит са в окаяно състояние

Каменният мост в село Гложене
Снимка: glojenebg.com

Мостовете по поречието на река Вит в община Тетевен са остарели и са в много лошо състояние. Допълнителен проблем създават тежките камиони, натоварени с дървесина, които преминават по тях, въпреки наложените ограничения. 

По поречието на река Вит в община Тетевен има около 20 моста. Тази година предстои обследване на състоянието им, съобщи изпълняващият длъжността кмет Десислав Цветанов. 

Състоянието на мостовете в общината е трагично. Най-опасен е каменният мост в село Гложене, на пътя за София. Два от устоите висят във въздуха и има разместване на камъните.

Опасният мост е част от републиканската пътна мрежа, а Цветанов допълни, че от община Тетевен многократно са уведомявали Агенция пътна инфраструктура за лошото му състояние. Пишем постоянно, но нищо не се случва.

За да запазят мостове си от общината са ограничили със знаци натовареността им. Ние постоянно слагаме, те постоянно ги махат.

Според Десислав  Цветанов, без санкции за нарушителите от пътната полиция и автомобилната инспекция, проблемът няма как да бъде решен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна