Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Граждани от Велико Търново поискаха оставката на директора на полицията

Снимка: БГНЕС

На протест във Велико Търново петдесетина граждани поискаха оставката на директора на областната полиция Илиян Личев. Мотивът е, че е отказал среща на техни представители, за да ги информира за разследването на убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Според протестиращите няма доказателства, че арестуваният Илиян Здравков е извършител на тежкото престъпление.

Протестираме поради една еднинствена причина - има толкова много въпросителни. Всички граждани, които виждате имат въпроси и към наблюдаващият прокурор, и към директора на МВР. Много от хората тук не вярват, че това е убиеца. Имаме много въпроси. Къде е кръвта? Защо тялото не е подпухнало? Защо го намират 3 дена след това на 30 метра в реката? И защо не е прибран, ако е той, като има присъда? И той има присъда-да! Къде се крие, кой го издирва, защо не е прибран? Чакат да убие? То няма доказателства, че е той. В тази държава сме забелязали, че има територия, че всичко може да се изопачи.

Но той е направил пълни самопризнания пред съдията?

А защо днес казва, че е принуден? Че е принуден, да!

Не е казвал такова нещо.

А, не е казал! Другото, което е, защо за един ден вече има осветление там? Как досега за 5 години след последните сигнали няма осветление. Днес бях там - има осветление, има и камера. Как стана това за един ден? Сега на всички тъмни места трябва да умрат хора, за да сложим осветление ли?

На протеста започна събирането на подписка за оставката на полицейския директор Илиян Личев, която ще бъде изпратена на министъра на вътрешните работи. Утре вечер в града започва подписка с искане за връщане на смъртното наказание за извършителите на убийства.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна