Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложиха делото в Бургас срещу граничния полицай, прегазил бебе

Снимка: Даниела Костадинова

Заради отсъствие на вещи лица, Бургаският окръжен съд отложи делото срещу граничния полицай Костадин Стоянов. Той е обвинен за тежката катастрофа в созополското село Крушевец, при която прегази с автомобила си детска количка с 11-месечно бебе.  

Според вещите лица, извършили автотехническата експертиза, колата на Костадин Стоянов е била технически изправна. В съдебната зала те заявиха, че виновен за пътния инцидент е шофьорът. Той е карал в състояние на умора и под въздействие на алкохол, навлязъл е в завой с изправен волан и не е натиснал спирачки, когато автомобилът се е отклонил от пътя. Експертите уточнили, че колата се е движила с 46 километра в час, като шофьорът е спазил предвиденото ограничение на скоростта. 
0,28 промила етилов алкохол в кръвта и 0,39 промила в урината са установени при извършената физико-химична експертиза на пробите, взети от Костадин Стоянов. 
Не съм съгласен с резултатите от експертизите, каза на излизане от залата адвокатът на подсъдимия Благой Потеров
Следващото заседание по делото е насрочено за 27-и март. Катастрофата, при която загина малката Красимира, стана на 11-и септември миналата година.          

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна