Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Николич: Инвестицията на Цветан Василев в Сърбия е много добра

Снимка: БГНЕС

Президентите на България и Сърбия Росен Плевнелиев и Томислав Николич изразиха задоволството си от хода на двустранните отношения между София и Белград. Сръбският президент Николич подчерта значението на Коридор №10, а българският държавен глава Плевнелиев изрази категорична подкрепа на страната ни за присъединяването на Сърбия и другите страни от Западните Балкани към Европейския съюз и добави:

България подкрепя приятелска Сърбия по пътя на европейската интеграция.

На въпрос на БНР дали случаят с Цветан Василев, който се укрива от българското правосъдие, няма да повлияе негативно върху българско-сръбските отношения, президентът Николич отговори, инвестицията, направена от Василев в стъкларската фабрика в Парачин, е много добра, но същевременно подчерта, че който е извършил престъпления, трябва да отговоря там, където ги е направил, и допълни:

По сръбското законодателство той не е направил престъпление. Вероятно в България е направил престъпление и там ще отговаря. Бог ми е свидетел, не съм ви карал да ме питате това, знаете че в някои вестници в Сърбия се появиха статии за "Томиния българин",  който едва ли не е причинил престъпление и е ограбил България. Наистина съм виждал този човек само два или три пъти в живота си. Но продължавам да мисля, че инвестицията от негова страна беше много добра, отлична дори. И че такива инвестиции трябва да бъдат насърчавани. А това какво поведение има той в своята държава, това е работа на самата нея. Сърбия се грижи някой да не направи престъпление на нейна територия, заяви Николич.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна