Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бербатов с 30 минути игра при пореден успех на "Монако"

Жоао Моутиньо бе в основата на успеха на "Монако" над "Бастия", Бербатов игра 30 минути
Снимка: БГНЕС

Отборът на "Монако" се наложи с категоричното 3:0 над "Бастия" в мач от 29-ия кръг на френското първенство по футбол, с което продължи изкачването си в класирането към зона Шампионска лига. Отборът от Княжеството спечели трети мач от последните си четири и вече е само на 3 точки от "Олимпик" Марсилия, който приема лидера "Олимпик" Лион в неделя.

Бербатов се появи в игра в 63-та минута, когато обаче мачът беше свършил за гостите от "Бастия". Две гениални прояви на Жоао Моутиньо решиха срещата в края на първото и началото на второто полувреме, след като португалският плеймейкър изведе на два пъти свои съотборници на голови
позиции. Антони Мартиал пък се възползва от рикошет и откри резултата, докато Лайвин Курзава пропусна дузпа, а играчите на Бастия получиха два червени картона.

Мартиал откри резултата в 22-та минута на мача, когато центриране на Набил Дирар рикошира от крак на защитник на гостите и топката прехвърли всички, за да падне на крака на френския нападател на далечна греда. Останал сам срещу мрежата той не сгреши за 1:0. Талантът на Моутиньо пък блесна в 43-та минута, когато копна топката зад защитната линия на "Бастия" и тя беше овладяна от останалия сам срещу вратаря на съперника Дирар. Мароканецът предпочете да играе на сигурно и подаде на непокрития Матеус Карвальо, който заби топката в горния ляв ъгъл на вратата на Алфонс Ареола с топовен шут от дузпата. Второто полувреме стартира по идентичен начин. Моутиньо напредна с топка в крака в 51-та минута и пусна извеждащ пас към Матеус Карвальо, който пък заблуди защитниците и подаде на непокрития Мартиал. Нападателят не сгреши на метър от голлинията и довърши гостите с трети гол.

Старши треньорът на "Монако" Леонардо Жардим очевидно пестеше силите на Бербатов за реванша от Шампионската лига срещу "Арсенал", насрочен за 17 март на стадион "Луи II" в Княжеството. "Монако" има аванс от 3:1 след мача в Лондон, където Бербатов вкара второто попадение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна