Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заваляха оставки в ЦСКА

Стойчо Младенов заяви, че е отчаян от играта на ЦСКА в последните няколко мача
Снимка: БГНЕС

След третата поредна загуба на ЦСКА след подновяването на първенството 2 от основните фигури в ЦСКА – старши треньорът Стойчо Младенов и един от най-сериозните акционери Петър Манджуков намекнаха за оставки. Младенов направи това в Пловдив веднага след поражението от "Ботев" с 0:2, а Манджуков в предаването "120 минути" по БТВ.

Стойчо Младенов каза, че има една вечер, в която да помисли за всичко и след това ще обяви какво ще прави. Наставникът заяви още, че три поредни загуби са много за "червените", които в Пловдив са били "една безопасна игла".

Каквото и да кажа, ще бъде изтълкувано погрешно. Нашият отбор беше изгаснал отвсякъде. В офанзивен план не направихме абсолютно нищо. Бяхме една безопасна игла. Не знам на какво се дължи. Трети мач футболистите не приличат на себе си. Някъде сбъркахме. Имам една вечер, в която да си помисля за всичко. Нито съм мислил за "Левски", нито ме интересува. Правим три поредни загуби. Знаете ли какво означава това? Това не е моят ЦСКА. Безсмислено е. Какво да коментираме? Само с победи можем да излезем от това положение. Аз съм последният човек, който ще се предаде. Нагърбихме се преди две години с нещо, с което никой друг не се зае. Безобразна игра. Все едно се бяхме събрали за първи път. Без никаква мотивация и с много грешки в един мач, който трябваше да вземем на всяка цена. И в двете фази не показахме нищо. Кажете ми има ли друг отбор в Европа, който събира толкова много свободни футболисти и да се бори за титлата? ЦСКА е феномен. Никога не трябва да се отписва. Нека оставим феновете настрани. Те заслужават уважение за това, което правят. Хората живеят с успехите и провалите на ЦСКА. Може би е проблем, че футболистите са прекалено големи приятели. Трябва да се сбият малко. Браво на "Ботев" за работата, която вършат. Аплодисменти за тях, каза Стойчо Младенов на пресконференцията след двубоя.

В предаването "120 минути" по телевизия БТВ акционерът Петър Манджуков обяви, че се оттегля от ЦСКА. Манджуков е един от основните спонсори на тима и това може да се окаже сериозен удар върху финансите на "червените":

В петък си депозирах оставката заради несъгласие с клубната политика. Ако бях останал, щях да бъда в конфликт с основния акционер Александър Томов. Заплащането на треньорския състав на ЦСКА е в пъти по-голямо от това на "Лудогорец" например. Заплащането на футболистите на ЦСКА е доста по-голямо от това на "Локомотив" София или "Ботев" Пловдив, който удари сериозна плесница на ЦСКА. Има много странни обяснения на Стойчо Младенов за безхаберието, с което играе ЦСКА. Никога не съм поставял въпроса за уволнението на Младенов. Заплащането трябва да бъде според резултатите. Сега очаквам Младенов да каже, че Манджуков е виновен. На Младенов все странични фактори са му виновни. Над 14 милиона лева са разходите на ЦСКА за миналата година. Не ги виждам тези огромни суми къде са отишли, заяви Манджуков, който е вложил 2 милиона лева лични пари в ЦСКА, като отделно е привлякъл и друг акционер в клуба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!