Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Гамаков: Мачът с ЦСКА беше феърплей

Милен Гамаков
Снимка: БГНЕС

Полузащитникът на футболния "Ботев" Пловдив Милен Гамаков получи днес наградата си за футболист на 22-рия кръг в "А" група. Гамаков обра вота на треньорите в анкетата на треньорите по футбол и получи новата награда - часовник, който занапред ще бъде връчван. Много хора се съмняваха в почтеността на срещата, в която бургазлията вкара първия гол.

Мачът беше изцяло феърплей. В този мач може да се каже, че феърплеят победи. "Ботев" показа, че може да играе стойностен футбол и заслужено победи ЦСКА с 2:0". В първия кръг на втората фаза на първенството "Ботев" играе с "Лудогорец", но 20-годишният футболист няма да пътува за Разград заради наказание. Наистина съжалявам за наказанието и ще пропусна мача с "Лудогорец", но ще има доста интересни мачове в първата половина на класирането. Всички се радваме, че ще играем в горния плейоф, а не в долния, защото нивото ще бъде по-високо и ще имаме по-силни съперници, заяви Гамаков.

Аз гарантирам, че ще играем така срещу всеки един съперник. Не само аз, целият отбор обещава. Знаете, че през лятото "Ботев" беше в много лошо състояние. Отборът се събра в последния момент. Амбициите отначало бяха да останем в групата, но ние влязохме в първата шестица. Това беше нашата цел. Имахме два дни почивка, от утре започваме отново тренировки, ще се съберем целия отбор. Знаете, че няма как - ще се поставят новите цели. Смятам, че "Ботев" има сили за първата тройка. Може и да е малко пресилено, но ще се борим. В момента в първата шестица всички отбори са силни и ще станат доста интересни и оспорвани мачове, отговори Гамаков на въпрос кой е неговият фаворит за титлата, след като "Лудогорец" задмина армейците и води с 3 точки. И "Лудогорец" ще загуби много точки, и ЦСКА. А какви са шансовете на ЦСКА!? Не искам да коментирам. Аз си гледам нашия отбор и пожелавам успех на всички.

Искам да благодаря на Велислав Вуцов, защото той пое отбора в много трудна ситуация. Даде много енергия, сили. Мисля, че и той има заслуга за влизането ни в шестицата. Но накрая не знам защо не се получиха нещата с него. Новият ни треньор Петър Пенчев вкара нужното спокойствие, внесе своите си методи на работа. Заиграхме спокойно, с мотивация, всеки един да се раздава на максимум и нещата се получиха. Няма титуляри и резерви. Ето например не започнах мача с "Локомотив" Пловдив, но пък започнах мача с ЦСКА. Хубавото е, че всички сме един голям колектив. Ние по-младите се учим от опитните Мариян Огнянов, Иван Цветков, Лъчезар Балтанов.

Гамаков беше попитан като дете на кой отбор е симпатизирал и как вижда бъдещето си, на което той отговори: Аз съм роден в Бургас и от малък съм запален фен на "Нефтохимик". За бъдещето ми, и аз като всеки един млад футболист, искам да изляза в чужбина. Харесвам Италия, Англия, Германия. В клуба няма финансови проблеми или пък забавяне на плащанията, гарантира още играчът.

Журналистите го върнаха и на мача с "Локомотив" Пловдив за купата на страната, когато обаче триумфираха железничарите. Не мога да ви отговоря защо отпаднахме. Предната вечер се бях разболял. Поведохме в 80-ата минута, но не знам защо допуснахме да ни го върнат толкова лесно. И накрая загубихме буквално в последната секунда. Много съжаляваме, но се надявам, че това е вече забравено. Още повече се радвам, че успяхме да спечелим и трите последни мача в първенството и да влезем в първия плейоф, завърши Гамаков.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна