Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Попов: Очакваме 13 млн. лева за изграждането на депо за отпадъци в община Пазарджик

Снимка: ec.europa.eu

Община Пазарджик очаква 13 млн. лева, за да започне строителството на регионално депо за отпадъци, съобщи кметът Тодор Попов. Освен Пазарджик депото ще обслужва още осем общини в областта.

Площадката на депото е в землището на село Алеко Константиново, като имотът е публична общинска собственост. То ще бъде разположено върху 145 504 кв. м и включва две нови клетки за депониране на отпадък на обща площ около 95 дка.

Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е малко над 13 млн. лева без ДДС. Финансирането е за изграждането на първата клетка на площ от 53 дка.

В строителството се предвиждат също преградни диги, система за събиране и отвеждане на филтрационните води, система за улавяне, отвеждане и третиране на депониен газ и други спомагателни съоръжения.

Като част от регионалното депо ще бъдат изградени и входно-изходна зона, електронна автомобилна везна и експлоатационен контролен път.

Ще бъдат направени зелен пояс и ограда около терена. Срокът за изпълнение е не повече от 24 месеца от началото на строителството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени