Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Кандидатурата на Димитър Георгиев за ДАНС ще бъде одобрена

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Посвещавам тази награда на стотиците кметове, на шестте български региона и на институциите, които наистина разбраха най-важното – кметовете, регионите и министерствата да работят заедно, да споделят общи приоритети и да подадат ръка на хилядите проекти, които нашите региони реализират, в синхрон с европейските приоритети.

Това каза президентът Росен Плевнелиев в Австрия, след като беше удостоен на тържествена церемония в австрийския град Санкт Пьолтен с престижната награда ERI prix за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Тази награда е за достойния начин, по който години наред се работеше за балансирано регионално развитие, за отключване на европейските фондове и за създаване на икономическа перспектива за българските региони", коментира държавният глава.

Пред журналисти Плевнелиев оцени позитивно кандидатурата на Димитър Георгиев за председател на Държавната агенция "Национална сигурност". Кандидатурата, предложена днес от правителството, е съгласувана по време на разговора му с министър-председателя Бойко Борисов, в рамките на проведените от държавния глава политически консултации с парламентарно представените партии.

"Тази кандидатура не е изненада и след като приключи процедурата в президентската институция, тя ще бъде одобрена", допълни президентът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени