Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличение на израелските туристи у нас очаква посланикът на Израел

Снимка: БГНЕС

Увеличение с 20 процента на израелските туристи в България прогнозира в Русе посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз. Той подчерта, че атентатът на летището в Сарафово през 2012-а година не е постигнал целта си и отношенията между двете държави не са се влошили, а са укрепили връзката си в борбата срещу тероризма.

Въпреки че ски сезонът е към своя край, в българските курорти иврит се чува често и това е доказателство, че България е привлекателна за гражданите на Израел, каза посланик Шаул Камиса Раз и допълни:

Говорим за над 200 хиляди туристи, които ще дойдат през летният сезон, защото в течение на времето България започва да става все по-отворена и все по-открита към израелския турист. България е много удобна туристическа дестинация, първо е близко, второ, относително е много евтина и услугите са много добри. Те се чувстват много удобно, чувстват се, че даже са в Израел. Манталитетът е подобен и няма студено, няма отдалечено отношение към израелците. Така че това предизвиква пристигане не само на отделни туристи, но и на семейства. 

Посланик Камиса Раз беше гост на Русенския университет, където откри официално семинар на тема "Иновации и земеделие в Израел".



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени