Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антони Здравков: Очаква ни тежък мач срещу отбора на Уелс

Антони Здравков
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на младежкия национален отбор до 21 години Антони Здравков събра днес отбора за старта на кампанията за Европейско първенство в Полша през 2017-а година.

Здравков обяви, че всичките 23-ма футболисти са налични, но единствено Кристиян Малинов е в групата на мъжкия национален  отбор. И ако не се разчита на него за мача с Италия, той ще се присъедини към 21-годишните.

Футболистите ще се подготвят в продължение на седмица в София, след което на 29-и март ще заминат за Великобритания, където на 31-ви март от 21:00 часа българско време на стадион "Кардиф Сити Стейдиъм" ще се състои европейската квалификация с Уелс.

Останалите отбори в нашата група 5 са Дания, Румъния, Армения и Люксембург. Напред продължава със сигурност само победителят, а от деветте групи четири втори състава, които са с най-добри показатели, ще играят плейофи за последните две места на Европейското първенство.

Очаква ни тежък мач. Наблюдавал съм отбора на Уелс, атлетични момчета са, добре сложени. Играят добре, пресират, но имат различно лице като домакини и като гости, няма да бъде лесно, каза националният селекционер Антони Здравков пред журналистите днес.

Той добави, че липсата на официална контрола тежи и все още отборът не е напълно готов. Но по време на лагерите за учебните игри той видял, че има колектив, отношенията между играчите са прекрасни, което е много добър атестат.

В отбора липсват Милен Гамаков ("Ботев" (Пловдив) и Христофор Хубчев ("Монтана"), които са наказани, както и още двама-трима футболисти, които не са попаднали в групата, тъй като не играят достатъчно редовно в клубните си отбори.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна