Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Феновете на "Ботев" благодариха на Цветан Василев

Снимка: БГНЕС

Привържениците на "Ботев" Пловдив благодариха на Цветан Василев за стореното от него за клуба. Бултрасите поднесоха своята благодарност чрез декларация на сайта, след като по-рано бизнесменът обяви решението си да се оттегли от управлението на "Ботев".

Ние, феновете на най-стария футболен клуб в България - "Ботев" Пловдив искаме сърдечно да благодарим на Цветан Василев за това, че повярва в нас. За огромните инвестиции, които направи в нашия любим клуб, нещо, което никой не направи през последните 30 години. За базата, за стартирането на огромния проект - Стадион "Христо Ботев" (въпрeки, че по ирония на съдбата остана недовършен), за десетките играчи, за школата...

За това, че заедно преодолявахме препятствие след препятствие и ставахме по-силни и по-силни. За това, че възраждането ни започна от "В" група и заедно извървяхме пътя до крачка от елиминирането на "Щутгарт" в Лига Европа. За това, че заедно първи влязохме в 100-годишнината на българския футбол. И всички се страхуваха от нас и поставяха "Ботев" и феновете му там, където винаги сме се стремели да бъдем, обявиха феновете на "Ботев".

Председателят на сдружение ПФК "Ботев" Апостол Апостолов също коментира решението на Цветан Василев да прехвърли акциите си на феновете и обяви, че вече е започнала подготовка за търсенето на нов инвеститор на клуба.

Търсим инвеститор за "Ботев". Не може това да стане за един ден или два. Призовавам феновете и футболистите да бъдат спокойни за бъдещето на "Ботев". Ще решаваме задачите една по една. Клубното ръководство работи и не смятам, че трябва да се правят промени, след като отборът върви. Футболистите отлично изпълняват своите задължения, за което ги поздравяваме. Нашите задължения са да осигурим нормални условия за развитието на клуба. С помощта на нашите фенове ще го направим. Разбира се не мога сега да кажа, че всичко ще решим веднага, но ще се справим. Смятам, че няма да имаме проблеми с взимането на лиценз за новото първенство, още повече, че имаме да получаваме средства от наши контрагенти. Така ще можем да се разплатим с тези, на които дължим пари. Сдружението разполага също с финансов ресурс, макар и ограничен и ако се наложи, ще бъде използван. Уверен съм, че ще се справим, каза Апостол Апостолов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени